pátek 31. ledna 2014

Vylet do Panajachel a Santa Catalina de Polopo

 Tak dnes nastal posledni den straveny v okoli jezera Atitlan. A jelikoz jsem se jeste nedostala k navsteve Panajachelu, kde jsem podle puvodniho planu mela byt ubytovana, ale pak jsem dala na radu cestovatelu a upichla se na pet dni v San Pedro, rozhodla jsem se jej navstivit dnes. Pocasi opet slunecne.
Cluny vyjizdeji do Panajachelu od sesti rano co pul hodiny, takze zadny stres. V klidu jsem posnidala a vydala se na 40 minutovou cestu na protejsi breh jezera.
Kolem pul desate se mestecko teprve probouzelo. Vubec nevypadalo nejak prehnane turisticky, jak kazdy rika. Infrastruktura je na vyssi urovni nez v San Pedru, ale rozhodne to ma do Playa del Carmen hodne daleko.

 Prosla jsem se po nabrezi a uvazovala, co budu delat dal. Moc toho tu nebylo. Krome spousty stanku se suvenyry. Ty jsem ale nakoupila jiz vcera a na dalsi dohadovani se s prodejkynemi jsem nemela naladu.
Chtela jsem se podivat do sousedni  vesnice Santa Catalina de Palopo, ale nevedela jsem, jak je to s bezpecnostni situaci. V jedne z agentur mi ale rekli, ze se nemam ceho bat, ze po silnici jeszdi spousta aut a ze je to frekventovana cesta. Tak jsem tedy verila informaci a vydala se do 4 km vzdalene vesnice. Behem chuze to slunce pekne pralo.
Ve vesnici jsme si obhlidla male namesticko s kostelem, chvili posedela v restauraci a nazpet se nechala zavezt mistnim dopravnim prostredkem - autem s korbou.

Panajachel
 By to fajn vylet. Po obede jsem nasedla na clun a vratila se zpet do San Pedro. Zitra me ceka presun do Antigua.
Santa catalina de Palopo


Žádné komentáře:

Okomentovat